Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Κάνε την ψήφο σου εργαλείο αλλαγής και προοπτικής




Αγαπητές/Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι Δικηγορικές εκλογές της 26ης και 27ης Νοεμβρίου 2017 γίνονται σε μια χρονική στιγμή που η Δικηγορία δοκιμάζεται καθώς συσσωρεύονται τα προβλήματα από τις «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής» στις οποίες υποβληθήκαμε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια (Δημοψήφισμα για ΚΠολΔ, 6μηνη αποχή για το ασφαλιστικό, κλπ), που το μόνο που κατάφεραν  ήταν να οδηγήσουν σε μαρασμό τον κλάδο μας, σε κλείσιμο πολλών δικηγορικών γραφείων και στην αναγκαστική έξοδο πολλούς συναδέλφους μας.
Όλα αυτά είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας μορφής συνδικαλισμού ενταγμένου σε κομματικά πλαίσια, με απουσία πραγματικών προτάσεων και εμπνευσμένης ηγεσίας, από αυτόκλητους, «επαγγελματίες σωτήρες» που επενδύουν στο συνδικαλισμό και όχι στη δικηγορία, αποβλέποντας στην ατομική ανέλιξη και όχι στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των συναδέλφων. Το μοντέλο αυτό, όμως, μας οδήγησε στη συρρίκνωση και στην καταστροφική τριετία 2014-2017, για την οποία προφανώς και υπάρχουν ευθύνες.
Το δίλημμα στο οποίο πρέπει ο καθένας μας να απαντήσει με την ψήφο του είναι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε, εκλέγοντας τους ίδιους που μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα, για να μας οδηγήσουν στην περαιτέρω εξαθλίωση ή θα τολμήσουμε να εμπιστευτούμε νέους συναδέλφους, επιστήμονες, χωρίς δεσμεύσεις και κομματικές ταμπέλες, ανθρώπους καθημερινούς που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, ικανούς να αρθρώσουν ένα λόγο διεκδίκησης, στηριζόμενοι σε ρεαλιστικές προτάσεις, να διαμορφώνουν τις εξελίξεις  και όχι να τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από αυτές. Συναδέλφους, δηλαδή, και όχι «επαγγελματίες, ισόβιους συνδικαλιστές», που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν και να κοπιάσουν για να ξαναβρούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι το χαμένο στίγμα τους, την σύνθεση δηλαδή όλων των μελών τους στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης !!
Με την πρόκληση αυτή στο μυαλό μου, αποφάσισα στις επερχόμενες αρχαιρεσίες να εκτεθώ στην κρίση σας και να θέσω υποψηφιότητα, ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επικεφαλής του νέου συνδυασμού «ΔΙΚΗΓΟΡΕΙΝ στον Πειραιά».
Σύντομα θα σας κοινοποιηθεί το προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού μας, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις βασικές επιλογές μας, για την επανέναρξη λειτουργίας του Συλλόγου μας. Ένας Σύλλογος που θα αγκαλιάζει όλα του τα μέλη και θα τους δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην λήψη αποφάσεων για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά θέματα που μας απασχολούν, με ρόλο πρωταγωνιστή και όχι παρατηρητή στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης.
Κύριοι άξονες του προγράμματός μας είναι:
  • η Διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας.
  • ο Εξορθολογισμός των δαπανών του Συλλόγου μας.  
  • η Επαναλειτουργία των θεσμικών οργάνων του, μέσω της ενεργού συμμετοχής των συναδέλφων.
  • η Αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη του, με την ευρεία χρησιμοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών.
  • Η Συμμετοχή και η δημόσια διαβούλευση για όλες τις κρίσιμες αποφάσεις.  

Βασική αρχή μας αποτελεί η αποχή από κάθε παλαιο-συνδικαλιστική πρακτική, όπως το προεκλογικό τηλεφώνημα ή το ευκαιριακό χτύπημα στην πλάτη, όποτε συναντιόμαστε στα Δικαστήρια.  Θα είμαστε, όμως, πάντα παρόντες και διαθέσιμοι να απαντήσουμε στους όποιους προβληματισμούς και απορίες σας, με μοναδικό γνώμονα τη θεμελίωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης για την επίτευξη των συλλογικών στόχων, μακριά από τις όποιες πρόσκαιρες εντυπώσεις και τις προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Ας αφήσουμε πίσω μας τη μιζέρια και την κριτική του καναπέ, ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν και ας συμμετέχουμε μαζικά στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές για να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας και τις προοπτικές μας και να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν εξ ονόματός μας και ερήμην μας.

Ελάτε, λοιπόν, να στρατευτείτε μαζί μας για να αλλάξουμε σελίδα στο δικηγορικό γίγνεσθαι του Πειραιά, να μπορέσουμε να δώσουμε στον ΔΣΠ το χαμένο εδώ και 10 χρόνια κύρος του, το οποίο έχει τρωθεί από τη συστημική εναλλαγή των ίδιων προσώπων στις θέσεις ευθύνης του Συλλόγου μας και τον έχει οδηγήσει στο ναδίρ εκπροσώπησης στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

  • Για να πάψει ο ΔΣΠ να είναι αντικείμενο διαδοχής και επετηρίδας, των ίδιων «επαγγελματιών συνδικαλιστών».  
  • Για να πετύχουμε την ανανέωση που ονειρευόμαστε εδώ και χρόνια !!! 
  • Για να τονίσουμε, να προβάλουμε και να αναπτύξουμε τα ποιοτικά στοιχεία των μελών και της πόλης μας.
Κάντε την ψήφο σας εργαλείο αλλαγής και προοπτικής, ώστε να ενισχύσετε τη δυναμική του συνδυασμού #Δικηγορείν στον Πειραιά,  νέων δηλαδή, εκλεκτών επιστημόνων και μάχιμων συναδέλφων, για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.    


Χρίστος Α. Τσάλλος

Μέλος ΔΣ
Υποψήφιος Πρόεδρος συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: