Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣΠ



Κύριε Πρόεδρε,

Πλήρης πανικού, ενόψει ελέγχου, κ. Σταματογιάννη, σπεύσατε την ίδια ημέρα να προβείτε στην ανάκληση της εισαγγελικής παραγγελίας μας, μέσω παραπλάνησης της Εισαγγελικής Αρχής. 

Μετερχόμενος κατάφωρα ψέματα και νομικίστικες ανακρίβειες, χρησιμοποιήσατε τη θέση σας, ως Πρόεδρος του ΔΣΠ για να επιτύχετε το επιδιωκόμενο από την αρχή, δηλαδή την αποφυγή του ελέγχου και την απόκρυψη των οικονομικών στοιχείων. 

Δεν διστάζετε δε να παρεμποδίσετε την άσκηση της θεσμικής λειτουργίας του ελέγχου, που απορρέει από τη θέση μας ως εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, ο οποίος προφανώς και δεν επιτελείται με την απλή επίδειξη των παραστατικών και μάλιστα με επιτήρηση του ελέγχοντος !! 

Και επειδή, προφανώς, υπάρχουν λόγοι για τη συστηματική άρνησή σας να μας παραδώσετε τα σχετικά παραστατικά,

Ερωτάσθε, καταρχήν, κ. Σταματογιάννη, ευθέως και  επί της ουσίας: 

(1) Ποια τα ατομικά έξοδα του Προέδρου ανά έτος / αναλυτικά (όχι συγκεντρωτικά ως ένας κωδικός στον Απολογισμό), για τα έτη 2014- 2017, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ;

(2) Σε πόσα ακριβώς ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχετε μεταβεί υπό το πρόσχημα της CCBE και με ποιά ακριβώς έξοδά σας, καθώς και της εκάστοτε συνοδείας σας, έχει επιβαρυνθεί ο Σύλλογος, για τα έτη 2014- 2017 ;


(3) Πότε θα παραλάβουμε αντίγραφα των συμβάσεων των προμηθευτών του Συλλόγου και των τιμολογίων που έχουν εκδοθεί σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες ;


(4) Πότε θα παραλάβουμε τα Πρακτικά του Δ.Σ. της θητείας μας (2014-2017) ;

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε να επιδείξετε αντίστοιχα με τα ανωτέρω αντανακλαστικά, κοινοποιώντας σε όλους τους συναδέλφους –όλα τα οικονομικά στοιχεία τα οποία σας ζητούμε, εντός της ημέρας - όπως ακριβώς πράξατε την 27/10/2017 - άλλως επιφυλλασσόμεθα για την εξ ημών δημοσίευσή τους.  

Ενώπιον του νόμου κ. Σταματογιάννη, θα πρέπει να δείξετε το δρόμο της ευθύνης και της θεσμικής λειτουργίας. Ειδικά δε σήμερα, θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ενημερώσετε ο ίδιος τους συναδέλφους, κατά τη διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης τύπου, ως «Πρόεδρος Α.Ε.». 


Χρίστος Α. Τσάλλος 
Μέλος Δ.Σ. 
 Υποψήφιος Πρόεδρος του συνδυασμού «Δικηγορείν στον Πειραιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: