Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΣΠ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ -Upd - Upd



Η παρούσα δήλωση-αίτηση απεστάλλη στη Γραμματεία του ΔΣΠ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και έλαβε Αριθμό Πρωτοκόλλου 622/18-3-2016. Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΠ στις 22/3/2016 δεν συζητήθηκε το θέμα λόγω έλλειψης χρόνου και κρατήθηκε για το επόμενο ΔΣ.  Το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο ΔΣ της 5/4/2016 και ώρα 20:30.

Επισυνάπτουμε σχετική αίτηση-επιστολή του Συλλόγου Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Πειραιά αναφορικά με το παρόν θέμα, η οποία κατατέθηκε στο ΔΣ της 5/4/2016, αλλά το θέμα δεν συζητήθηκε.  Αναμένουμε να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ και να ληφθεί απόφαση επί ενός τόσο σοβαρού για όλους τους συναδέλφους θέματος.  






Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΠ,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά την πρόσφατη σύγκληση της ΓΣ στις 10/3/2016 κατά την οποία δεν επιτεύχθηκε απαρτία αναφέρθηκε από τον κ. Πρόεδρο, σε απάντηση σχετικής ερώτησης νέας συναδέλφου, πως στο επόμενο ΔΣ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο μείωσης της ετήσιας εισφοράς του Συλλόγου μας σε συνέχεια της αποφασισθείσας μείωσης κατά ποσοστό 50% στις αντίστοιχες εισφορές του ΔΣΑ.

Πάγια θέση μου αποτελεί πως ο ΔΣΠ πρέπει να διατηρεί την αυτοτέλειά του και οι αποφάσεις του ΔΣ να μην αποτελούν συνέχεια τυχόν αποφάσεων του αντίστοιχου ΔΣ του ΔΣΑ.  Για αυτό το λόγο φρονώ πως εάν είχαμε ως ΔΣ προβεί σε σχετική μείωση έστω και μικρότερου ποσοστού, (πράγμα το οποίο είχε προταθεί από μένα προφορικώς σε παρελθούσα συνεδρίαση του ΔΣ μας) θα είμασταν πρωτοπόροι και δε θα αναγκαζόμασταν να ακολουθούμε τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΔΣΑ.  

Στην προκειμένη περίπτωση και λόγω όχι μόνο της γειτνίασης των δύο συλλόγων αλλά και της σχετικής προβολής που έχει τύχει το θέμα, θεωρώ μονόδρομο να ληφθεί και από το ΔΣ μας σχετική απόφαση μείωσης της εισφοράς, καθώς αποτελεί πάγια θέση μου πως όποιες ενέργειες αποβαίνουν αποδεδειγμένα για το καλό των συναδέλφων πρέπει να εισάγονται και να αποφασίζονται από το ΔΣ μας.   
Ενόψη, λοιπόν, τυχόν επερχόμενου ΔΣ θα ήθελα με την παρούσα να υποστηρίξω το σχετικό θέμα που θα προταθεί από τον κ. Πρόεδρο και σε περίπτωση που δεν προβλεφθεί το θέμα αυτό, παρακαλώ όπως εισαχθεί προς συζήτηση καθότι αποτελεί μείζον θέμα για όλους τους συναδέλφους, αλλά κυρίως για τους νέους, οι οποίοι λόγω και της συνεχιζόμενης αποχής αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα πολυποίκιλα έξοδά τους.

Επίσης, αναφορικά με τους συναδέλφους που ήδη έχουν καταβάλει τις εισφορές και σε περίπτωση που αποφασισθεί από το ΔΣ η μείωση της ετήσιας εισφοράς, παρακαλώ όπως, επίσης, συζητηθεί η πιθανότητα επιστροφής της τυχόν διαφοράς στους συναδέλφους που ήδη έχουν καταβάλει την εισφορά τους, σε αντιστοιχία και της σχετικής απόφασης του ΔΣΑ, όπως αυτή εμφαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο:  

(Δείτε το σχετικό σύνδεσμο εδώ)

Επιφυλάσσομαι να αναπτύξω και προφορικώς τα ανωτέρω σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ όπου θα συζητηθεί το σχετικό θέμα.

Με εκτίμηση,

Χρίστος Τσάλλος
Μέλος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: